Français

Workshops
3 of 4-daags doe- kookatelier waar u eend met foie gras
leert slachten, ontbenen, confijten en serveren.
  • Data 2010
    Startdatum
    met slachten
    Startdatum
    zonder slachten
    Einddatum
    12/0913/0916/09 VOLGEBOEKT
    19/0920/09 23/09
    VOLGEBOEKT



    26/09 27/09 30/09
    03/1004/1007/10
    10/1011/1014/10
    24/1025/1028/10
07/11 08/11 11/11
14/11 15/11 18/11
28/11 29/11 02/12 VOLGEBOEKT
telkens van zondag/maandagavond tot donderdagochtend.

Indien u zelf met minimum 3 personen bent, kunt u in overleg een andere periode kiezen; gelieve dit wel een maand op voorhand aan te vragen.
U kunt tevens opteren voor een workshop varkensspecialiteiten (zelfgemaakte pens, kop, paté, rillettes, etc - volledig programma op aanvraag).

  • Programma: In een tijdspanne van 4 dagen leert u eend slachten, leeghalen, de foie gras vers of in conserven (paté) verwerken.
    U leert eveneens een eend uitbenen en versnijden: de filetjes en eendenborst neemt u mee naar huis, de confit en de rilletten worden ter plaatse gemaakt en natuurlijk geproefd. Pâté, cou farci, gésiers komen eveneens aan bod.
    De gastronomische maaltijden worden door jullie mee klaargemaakt, een unieke gelegenheid om ideeën op te doen met het oog op de eindejaarsfeesten !
  • Lesgeefster: Ilse Van Raemdonck is afgestudeerd aan de hotelschool 't Spijker (Hoogstraten), deed een specialisatiejaar in ter Duinen (Koksijde), en studeerde in Frankrijk ook af aan CFPPA (centre de formation in Périgueux).
    Reeds 15 jaar ontvangt ze zowel internationale als lokale gasten in Frankrijk, waarvoor ze de typische specialiteiten van de streek bereidt.
    De laatste 7 jaar heeft ze tevens een artisanale boerderij, waar eenden, schapen en varkens worden gekweekt (... en later verwerkt in culinaire bereidingen).
  • Deelnemers: minimum 3 personen, maximum 6 personen.
  • Kostprijs per persoon: 3 dagen: 210 euro, 4 dagen: 265 euro.
  • Inbegrepen:
    • 3 of 4 x avondmaal (naargelang het aantal dagen)
    • 2 x middagmaal
    • alle lessen
    • verzekering
    • een pakket zelf versneden en klaargemaakte eend om mee naar huis te nemen: 2 eendenborsten, 1 confit de canard,1 x vleugeltjes, 2 rillettes, 1 paté en foie gras (twv ca 100 euro).
  • Niet inbegrepen: logement en drank aan tafel;
    adressen van campings, hotels, gîtes en chambres d'hôtes in een straal van 5 kilometer sturen wij u graag door;
    informatie over vluchten met low-cost maatschappijen en een uitgebreide route-beschrijving per auto kunnen wij u eveneens doormailen
  • Extra informatie: niet-kokende partners zijn welkom om deel te nemen aan de culinaire maaltijden; prijs op aanvraag.
    Er zijn vele toeristische bezienswaardigheden in de omgeving.
  • BETALING: Uw reservatie is pas definitief van zodra we een voorschot van 100 Euro ontvangen. Het saldo betaalt u 14 dagen voor aanvangsdatum van de workshop.
    Bij onvoldoende belangstelling wordt de workshop geannuleerd en wordt het volledige bedrag teruggestort.
    Annuleringen: als u meer dan een maand vooraf annuleert, krijgt u uw voorschot min een administratieve kost van 15 euro terugbetaald. Als u daarna annuleert, wordt uw voorschot van 100 euro ingehouden. Bij annulatie binnen 2 weken voor aanvang van de workshop, bent u het totale bedrag verschuldigd. U kan er wel voor opteren om een andere workshop, in onderling overleg, vast te leggen.

Meer informatie? Contacteer ons via Email: ilse.lamothe@orange.fr